"Een mix van best practice en wetenschapelijk bewijs voor het optimaliseren van de prestatie"

Wat ik doe

Wetenschappelijk onderzoek & blogs

Ik heb meerdere wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over verschillende onderwerpen gerelateerd aan fysieke training. Klik hier voor de volledige lijst op Researchgate. Sommige artikelen zijn gratis te downloaden en van de ander artikelen kun je gratis de volledige tekst aanvragen omdat ik ze niet openbaar op het internet mag zetten.

Zie onder aan de pagina mijn laatste blogs voor de praktische toepassingen van sportwetenschappelijk onderzoek.

High-performance training

Als performance trainer kan ik u helpen met:

  • Sneller en sterker worden en een beter uithoudingsvermogen krijgen
  • Voorkomen van blessures
  • Rehabilitatie van blessures

Ik heb high-performance training gedaan voor zowel individuen als groepen, variërend van recreatieve tot elite niveau. Mijn praktische ervaring als atleet en mijn theoretische kennis als toegepaste sportwetenschapper hebben mij enorm geholpen om effectieve programma's voor zowel volwassenen als jongere personen te ontwikkelen. In mijn benadering van training gaat het niet alleen om sterker worden. Het gaat om het maximaliseren van de transfer van de training naar je prestaties door het gebruik van concepten uit motorisch leren, dynamische systeemtheorie, anatomie, inspanningsfysiologie, sportpsychologie, enz. Ik gebruik 'best practice' en wetenschappelijk bewijs om de prestaties te optimaliseren en blessures te voorkomen.

Het volgende motto kenmerkt mijn benadering van high-performance training: "Als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker." Het weerspiegelt mijn multidisciplinaire benadering van training waarbij ik alle relevante aspecten in overweging neem en geen geïsoleerde aanpak gebruik.

 

Workshops

Ik heb talloze presentaties en workshops gegeven over een verscheidenheid aan onderwerpen met betrekking tot fysieke training zoals herstel en adaptatie, krachttraining voor hardlopers en monitoring van de belasting en de relatie met prestaties en blessures, enz.

De workshops omvatten theorie en ook veel praktische toepassingen.

Impressies van mijn werk als high-performance trainer

Split step squat with forward lean performed at Olympic training facility CTO Eindhoven using Eleiko Weights.

Fysieke training bij trainingscentrum CTO Eindhoven

Theorie toepassen in de praktijk bij de international minor Sports Performance Enhancement voor Fontys Sporthogeschool

Youth soccer training conditioning in soccer stadium with physical trainer

Training jeugdspelers bij een professionele voetbalclub

Kinderen hebben passende trainingsprogramma's nodig die in overeenstemming zijn met hun technische vaardigheden en ontwikkelingsfase

Workshop krachttraining voor 70 atletiektrainers

Waarom en hoe kunnen hardlopers het beste krachttraining doen? In workshops combineer ik theorie en praktijk om het leereffect te vergroten