• Als atleet, heb ik meerder medailles behaald op de Nederlandse kampioenschappen, inclusief een gouden medaille op het NK indoor 3000m in 2017.
  • Als sportwetenschapper heb ik meerdere wetenschappelijke publicaties geschreven over verschillende sportwetenschappelijke onderwerpen. Mijn grootste interesse is echter het verbeteren van de transfer van de training naar de sportsituatie of naar blessurepreventie.
  • Als fysieke trainer heb ik mensen getraind die recreatief sporten, maar ook topsporters. Ik heb overigens een speciale interesse in sporten waar hardlopen/sprinten in voorkomt.

Achtergrond

In 2014 heb ik mijn bachelor behaald aan Fontys Sporthogeschool in Eindhoven en in 2016 mijn master bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Momenteel ben ik bezig met mijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Maastricht. Door mijn achtergrond in toegepaste sportwetenschap en mijn ervaring als atleet en fysieke trainer heb ik een goede kennis ontwikkeld van praktisch relevante vragen. Volgens anderen kan ik daarom theoretische concepten goed naar praktische aanbevelingen vertalen. Hoewel mijn wetenschappelijke publicaties daarom soms betrekking hebben op fundamentele onderwerpen besteed ik altijd aandacht aan de toepassing in de praktijk.

Zie mijn LinkedIn of neem contact met mij op voor mijn CV.

Volg updates op

Twitter (vooral sportwetenschappelijke info)

Facebook (info over sportwetenschap & mijn hardloop activiteiten)

LinkedIn (info over sportwetenschap en in iets mindere mate ook mijn hardloop activiteiten)

Bas Van Hooren